kit OVER gewicht - meer info

Spelen met eten: ‘De START van een gezonde maaltijd. ‘

Creëren is spelen en spelen in creëren. Fouten maken kan je niet, je kan alleen maar leren ontdekken welke nieuwe smaken jou wel of niet bevallen. Kinderen houden ervan om mee te helpen in de keuken, tegelijkertijd kan dit een valkuil zijn. Als je dit in je kindertijd niet hebt mogen doen omdat je moeder schrik had dat jij de keuken te vuil zou maken, of je niet het favoriete gerecht van je vader wist te maken, dan ben je geconditioneerd tot het maken van perfecte maaltijden. Misschien is er door de schaarste die er jaren geleden was nog steeds de overtuiging dat spelen met eten hetzelfde is als eten verbrassen. 

Eten maken is hierdoor voor velen saai en na een werkdag een tijdrovende bezigheid.

Vaak worden groenten naar binnen gewerkt met opdrachtjes of een of ander vliegende oma of opa waarvoor jij een schepje moest opeten. Al deze overtuigingen zorgen ervoor dat je onbewust heel veel inspanningen doet om toch maar een keukenprins of -prinses te worden en hierin maar niet slaagt! Jammer, dit is heel jammer!

Tijd voor wat nieuws, samen koken, spelen en creëren. Zelfs je vertering heeft hier baat bij. 

Als het dagelijkse eten geassocieerd wordt met stresserende zaken, liggen je darmen al in de knoop voor er nog maar iets van eten binnen komt.  Kinderen houden van spelen. Kinderen die moeilijk groenten eten, kan je op een spelende manier leren om een andere relatie met groenten op te bouwen. Een vrije relatie waarbij iedereen zelf kiest wat er in zijn gerecht komt. Zo kan een gezinsmoment of een kinderfeestje er helemaal anders gaan uitzien. Iets wat de meeste kinderen graag lusten, hiermee bedoel ik ook kinderen ouder dan 15 jaar, zoals dertigers, veertigers, vijftigers enz…,  zijn pizza’s.

Het spelen start al bij het kneden van de pizzadeeg met de handen. Iedereen rolt zijn eigen pizza bodem uit. Samen keis en snij je groenten en zet je deze klaar in potjes op tafel. Als je in de tuin of op de vensterbank tuinkruiden staan hebt kan je ook daar nog gaan plukken voor extra smaak. Bij een pizza hoort natuurlijk een verse basilicum, die je in de meeste supermarkten kan kopen. Op de bodem smeer je een pesto of tomatensaus voor de basis en vervolgens kiest iedereen zijn eigen groenten, (geiten)kaasjes, stukjes vis of andere extra’s. Eten is een sociaal gebeuren dat hiermee start van bij het voorbereiden ervan.

Alle zintuigen komen aan bod:

  • voelen door het kneden met je handen
  • proeven welke groenten en kruiden je op de pizza gaat leggen
  • zien door er een mooie kleurrijke creatie van de maken
  • ruiken terwijl de pizza bakt in de oven
  • luister naar elkaar, hoe iedereen geniet van dit spel en ontdek misschien nieuwe smaken en creaties waar je nog nooit eerder aan dacht.

Op ieder moment kan je aan kinderen of huisgenoten vragen om mee te helpen aan dit verbindend creatie proces dat al gauw een leuk gezinsmoment zal worden. Lukt een gerechtje eens niet, ook dan kan je samen bespreken wat de voorstellen tot verbetering zijn of aanpassing zijn.  Zo ga je vanzelf meer genieten van het bereiden van eten en kinderen zullen fier zijn dat ze aan dit creatie proces mogen meehelpen. Wees ook eerlijk, het is normaal dat je niet alles even lekker vindt. Smaak is iets individueels, het samen spelen zal er in ieder geval al voor zorgen dat het eten een plezier wordt.

Extra Tip:

De bakmixen van High Fibe , die te koop zijn de bij de 3-isOne coaches, kan je een gezonde rijk aan vezels, arm aan snelle koolhydraten en glutenarme pizzabodem maken.

kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

De invloed van de hormonendans op je eetgedrag

Lees verder

Buikpijn door prikkelbare darmsyndroom. Wat is er aan de hand?

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.