Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Samen van de ene crisis naar de andere of ‘Samen GEZOND’?

Wist je dat in het chinees voor crisis en kans maar 1 woord bestaat. Dus iedere crisis is tegelijkertijd een kans. Zo ben ik er ooit ook aan begonnen. Zelf was ik ooit directeur van een zoetwarenfabriek en kampte jarenlang met overgewicht en eetstoornissen. Nergens vond ik een antwoord en ik schoolde me jaren geleden om van ingenieur in de voedingswetenschappen tot orthomoleculair nutritionist en natuurdiëtist. In mijn praktijk ontwikkelde ik de wetenschappelijk onderbouwde 3-isOne-methode.

Een grote inspanning die me steeds meer vitaliteit gaf en plezier bracht!

‘Practise what you Preach’ draag ik hoog in het vaandel. Uiteraard gaat het bij mij ook nog steeds met vallen en opstaan. Gaat het de ene dag beter dan de andere. Gezondheid is steeds weer opnieuw de balans vinden. Je leefstijl veranderen is geen snelweg van A naar B, het is een kronkelig pad. Net op dat kronkelig pad is meest te zien en meest te ontdekken. Dankzij ons huidig ziekenzorgsysteem is gezondheidszorg ongekend. Ongekend is onbemind. In het boek ‘Samen GEZOND’ heb ik stap voor stap uitgelegd hoe je ziekenzorg kan ombuigen naar gezondheidszorg, en dat in de eerste plaats voor jezelf. Met geschiedkundige feiten en wetenschappelijke onderbouwing heb ik aangetoond waar we zijn afgeweken van gezondheidszorg naar ziekenzorg. Uiteraard bevat het boek ook tal van oplossingen die binnen ons ‘Westers welvaartsmodel’ haalbaar zijn.

Covid-19 is een heel gevaarlijk virus. “Als je geen sterk fysiek fundament hebt, ben je extra kwetsbaar. Maar over hoe we dat fundament kunnen versterken wordt nu nauwelijks over gesproken” “Mensen nemen bijvoorbeeld maagzuurremmers, pijnstillers, enz.. alsof het snoepjes zijn. Eigenlijk signaleert je maag als een van de eerste organen dat je je levenswijze moet veranderen.”

Hoe doen we dat dan, van ziekenzorg naar gezondheidszorg?

“De coronacrisis geeft een versterkend effect aan de jarenlange pandemie van chronische ziekten in onze maatschappij. Zowel door gezondheidsorganisaties als doorheen de geschiedenis wordt aangetoond dat de oplossing voor al deze problemen dezelfde is: preventie door middel van gezonde voeding en levensstijl.”

Shift naar preventieve gezondheidszorg

Slechts 2,1% van het Belgische gezondheidsbudget gaat naar echte preventie wijst een studie van OECD uit. Een aandacht- en budgetverschuiving naar preventieve gezondheidszorg is broodnodig volgens Stevens. “Zodat we richting een wetenschap die gelinkt is aan de natuur evolueren, en niet enkel klakkeloos het huidige evidence-based model volgen. Dat laatste is goed voor de handel, omdat je alles in cijfers kan gieten en daar medicatie voor kan voorzien. Maar het is nodig om het lichaam als één geheel te zien.”

Ziek gezondheidssysteem

“Je hoeft geen econoom te zijn om te weten dat het huidige sociaal ziekteverzekerings-systeem ziek en failliet is. Artsen en zorgverleners kreunen onder de werkdruk en de meeste zorgverleners verdienen niet wat hen toekomt.” Er is nood aan een nieuw model, waarin wetenschap en geneeskunde ten dienste staan van de mens en de planeet. Een wetenschap die gelinkt is aan de natuur.

De klassieke geneeskunde verdient alle lof en eer voor heel wat zaken waarmee ze de mens een langer leven bezorgd heeft. Maar de complementaire geneeskundige verdwijnt vaak op de achtergrond. “De coronacrisis legt dat pijnlijk bloot: diabetici en patiënten met hart- en vaatziekten zijn vatbaarder. Als we vroeger inzetten op hoe we ons eigen lichaam kunnen versterken en eventueel overgewicht wegwerken, maken we onszelf weerbaarder. Verandering start bij onszelf.”

Insulinedosis gehalveerd in een maand tijd, dit kan.

In de praktijk helpen 3-isOne coaches mensen met chronische ziekten om gezonder te leven en zelfs medicatie af te bouwen. “ Eén van deze getuigenissen is deze van Wim een diabetespatiënt, die Christel hielp waardoor hij in 6 weken tijd de insulinedosis kon halveren. Van diabetes type 2 kan je volledig herstellen als je je levenswijze aanpast. De persoon zelf is daarmee geholpen en de kost voor de rest van de gemeenschap ligt een pak lager.” Volgens de Diabetes Liga ligt de kost van een jaarlijkse behandeling van een diabetespatiënt zonder complicaties of insuline op 1505 euro.

Het boek ‘Samen GEZOND’ bevat 21 getuigenissen, 21 persoonlijke verhalen!

Momenteel gaat 98% van het Belgische gezondheidsbudget naar de klassieke wetenschap, en amper 2% naar levensstijl en voeding. Dat wijst een studie van OECD[1] uit. “Per euro die je investeert in gezondheidspreventie levert het nochtans 4 tot 16 euro op. En als je je eigen lichaamsfundamenten versterkt ben je beter gewapend tegen ziekten zoals Covid-19.”

Samen GEZOND

Na Covid wordt het duidelijk dat de regering het niet voor ons gaat doen. Dat de wetenschap niet alle antwoorden heeft. We dienen het samen te doen. Naast de 21 getuigenissen lees je in het boek ook de resultaten van mensen die zelf, samen met hun coach, aan hun gezondheid gewerkt hebben. Je zal lezen dat je in 3 maand tijd heel wat gezondheidswinst en vitaliteit terug krijgt.

De natuur toont ons hoe het anders kan.

Veel mensen zijn gaan wandelen, zijn de natuur ingetrokken. In de natuur zie je verzwakte bomen die vol staan met schimmels, waarop mooie paddestoelen groeien. Daarrond staan sterke bomen. Na een jaar of 2 is de zwakke boom weg. De sterke bomen er rond zullen waarschijnlijk ook wel besmet zijn met dezelfde schimmel, want die bomen kunnen niet zomaar weg van die zieke boom. Dat is wat de natuur ons toont. Dit vertrouwen, deze ‘selfempowerment’ leer je bij 3-isOne. Lees het boek en leer hoe jouw lichaam over dezelfde kracht beschikt als die boom. Leer wat jij zelf kan doen. Laat je inspireren door de verhalen van de mensen om ook jouw weg in te slaan en mee te bouwen aan een wereld waar ziekenzorg plaats maakt voor gezondheidszorg. Bestel nu het boek ‘Samen GEZOND’


[1] Bron: OECD/European Observatory on Health Systems and Policies (2017), Belgium Country Health Profile 2017, State of Health in the EU, OECD Publishing, Paris/European Observatory on Health Systems and Policies, Brussels.


Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

  • analyse van al jouw klachten
  • leefstijlanalyse
  • mogelijkheid om vragen te stellen
  • doelstellingen bespreken
  • individueel advies

 

Wil je graag iets leren eten? Je bent nooit te oud!

Iets leren eten kan iedereen op elk moment in zijn leven. Daag jezelf uit om nieuwe smaken te leren kennen en appreciër...

Lees verder

Ik leef gezond, maar heb tóch een energietekort

Kamp je met een energietekort ondanks je relatief gezonde levensstijl? In deze blog geef ik een aantal tips waarmee je m...

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.