Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Notenpap met fruit

Notenpap met fruit

Ingrediënten

Kastanjes gepeld/ noten mengeling

250 g

medjoul dadels, ontpit

7

chiazaad

2 el

vanille-extract

1 kl

kardemon poeder

1 kl

kokos of amandelmelk

400 ml

appel

2

boter

1 el

kaneel

1 kl

walnoten, grof gehakt

50 g

Noten in overvloed, dat is dan meteen een reden om er een verwarmend en voedzaam ontbijt mee te maken. Tegelijkertijd vind ik experimenteren heel leuk. Als basis gebruik ik bestaande recepten, die veelal veel te veel suikers bevatten, of ingrediënten die niet passen bij het 3-isOne levensplan. Daarnaast is het ook altijd leuk om hiermee mijn huisgenoten te verrassen. Samen met hen ben ik altijd heel benieuwd naar het resultaat van deze experimenten. Dus jullie hebben geluk alles is geproefd en goedgekeurd!

Kastanjes zijn rijk aan mineralen.

Bereiding

 1. Wel gedurende 8 u de gepelde kastanjes door ze net onder water te zetten. Wanneer je deze tijd niet meer hebt, kan je ze gedurende 1 u wellen door er heet water over te gieten. Het wellen van noten is belangrijk hierdoor worden ze beter verteerbaar. Je kan de kastanjes vervangen door eender welke andere noten, zoals walnoten, pecannoten, cashewnoten,… Na het wellen giet je de noten af.

 2. Maal de noten met de dadels in een keukenrobot tot een kruimelige massa. Doe deze massa samen met de chia-zaadjes, de kruiden en melk in een pot en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Roer regelmatig en laat dit gedurende een 15 tal minuten verder koken, totdat je pap bekomt. Deze pap maak ik meestal de avond tevoren, hierdoor win je de volgende ochtend veel tijd, en worden de noten nog beter verteerbaar.

 3. Verhit een pan met daarin de boter. Snij ondertussen de appel in schijfjes. Dit mag een appel met schil zijn. Leg de appel in de gesmolten boter en bak deze op een zacht vuur. Strooi de kaneel over de appelstukjes. Je kan de appel indien gewenst vervangen door banaan of peer, of een mengeling van deze. Tijdens het seizoen van de vijgen vormen deze een heerlijk extraatje.

 4. Dit gerecht is voor 4 personen. Doe de pap in een kom en garneer hierover het fruit. Werk af met de gehakte noten over dit fruit te strooien.

Extra Tip:

 • Alle verschillende noten kunnen gebruikt worden voor dit recept.
 • Als je het maakt met kokosmelk gebruik dan de volle kokosmelk rijk aan vetten, dit zorgt voor een extra romig effect. Als je dit maakt met amandelmelk voeg dan 2 el boter toe aan dit recept.
 • In de zomer kan dit combineren met verse bessen, zoals frambozen, blauwe bessen, …
Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

 • analyse van al jouw klachten
 • leefstijlanalyse
 • mogelijkheid om vragen te stellen
 • doelstellingen bespreken
 • individueel advies

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.