kit OVER gewicht - meer info

Boekweit met venkel

Boekweit met venkel

Ingrediënten

Boekweit

60 g

Venkel

1 stuk

Kerstomaatjes

100 g

Olijven

100 g

Pompoenpitten olie

1 el

Salade du pecheur

1 el

Gomasio

1 el

Kiemgroenten

50 g

Gekookte granen zijn in ons Westers eetpatroon geen dagelijkse gewoonte. Ze zijn echter onmisbaar in een gebalanceerd voedingspatroon. Gekookte granen zijn zelfs essentieel voor mensen met verteringsproblemen, energie tekort en zeer reinigend voor het lichaam. Boekweit is een graan dat zeer zacht is van smaak, rijk aan een vergeten mineraal Silicium dat zeer goed is voor onze botten, haren, nagels en bindweefsel.

Venkel is een groente met een ietwat anijssmaak, die op de achtergrond verdwijnt als je deze bereid tot hij gaar is. De zoete groenten zijn een waardevolle ondersteuning opnieuw bij uitputting en verteringsproblemen.

Extra tip bij verteringsproblemen:

Je kan de kerstomaatjes en olijven in dit gerecht vervangen door kleine stukjes rode biet. Dit laatste is vooral belangrijk bij energie en verteringsproblemen. Naarmate dit laatste beter gaat kan je de kerstomaatjes en olijven in dit gerecht toevoegen.

Foopprepping tip:

Voorverpakte gekookte rode bietjes heb ik altijd in mijn ijskast liggen. Je hebt zo van die dagen dat het eens wat sneller moet gaan.

Bereiding

  1. Spoel de boekweit door die in een zeef te legen en er gedurende 1 minuut stromend water doorheen te laten lopen. Doe de boekweit in een kookpot en voeg 200 ml water toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken gedurende 10 min, tot de boekweit gaar is.

  2. Reinig de venkel en snij deze vervolgens in kleine blokjes. Je mag best wat groene takjes gebruiken van de venkel. Stoom deze gaar in de stoomoven, of kook hem gaar op het vuur.

  3. Meng de gare boekweit en venkel door mekaar. Breng deze op smaak met de pompoenpittenolie, de salade du pecheur, de gomasio, de kerstomaatjes en olijven. Boven op dit gerecht strooi je de kiemgroenten.

kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.