kit OVER gewicht - meer info

Stoofpot met kalkoen en broccoli

Stoofpot met kalkoen en broccoli

Ingrediënten

Mager spek

200 g

Kalkoenstoofvlees

750 g

Broccoli

500 g

Bloemkool

500 g

Rode ui

2

Olijfolie

3 el

Look

4 teentjes

Bouillonblokje kip

1

Water

250 ml

Arrowrootpoeder

2 el

Kokosmelk-room

400 ml

Mosterd

2 el

Zeezout/peper

snuif

Salie fijngehakt

1 el

Tijm en/of rozemarijn fijn

1 el

Stoofpotjes zijn ideaal om ons in de winter te verwarmen. De bereiding en lange gaar tijd van de ingrediënten zorgt dat de vertering ervan verbeterd, waardoor ze heel voedzaam zijn. Uiteraard zijn ze heerlijk. Dit is één van de favorieten voor mijn gezin.

Bereiding

  1. Neem een stoofpot en zet deze op een laag vuurtje met wat olijfolie. Snipper de ui en look en stoof deze samen met de kruiden, het bouillonblokje, peper en zout aan in wat olijfolie, dit tot de ui glazig is.

  2. Bak ondertussen in een andere pan met olijfolie het spek. Neem het spek uit de pan en leg die op het bord. Bak vervolgens in dezelfde pas het stoofvlees aan.

  3. Eens de ui glazig is voeg je het water, de kokosroom en mosterd, toe. Breng alles aan de kook. Laat dit op een heel zacht vuurtje koken en voeg dan lepel per lepel onder goed roeren het arrowroot poeder toe. De saus zal nu indikken. Na 5 minuutjes sudderen voeg je er het gebakken spek en stoofvlees aan toe en laat dit zachtjes verder sudderen.

  4. Mix de bloemkool in een blender tot parelbloemkool. Voeg vervolgens de parelbloemkool toe aan het sudderend mengsel en laat het geheel sudderen gedurende een uurtje. Snij de broccoli ondertussen in kleine roosjes.

  5. Voeg als laatste de broccoli toe aan deze stoofpot en laat het geheel nog een half uurtje verder garen.

Extra Tip:

  • Alle stoofpotjes zijn de dag erna nog lekkerder waardoor dit gerecht gemaakt kan worden tijdens een foodprep dag, zodat je het enkel hoeft op te warmen alvorens je gaat eten.
  • Hierbij kan je een slaatje eten, bvb een 5-smaken salade. Het kan ook eenvoudiger door een slaatje te maken met wat ijsbergsla enkele radijskiemen erbij wat pompoenpittenolie en een scheutje appelciderazijn.
kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.