Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Polenta-hartjes

Polenta-hartjes

Ingrediënten

Groentenbouillon/ water

3 koppen

Polenta (instant)

1 kop

Zeezout

naar eigen smaak

Peper

naar eigen smaak

Optie: Zongedroogde tomaten

enkele

Optie: verse basilicum

2 el

Optie: look

0,5 à 1 teentje

Optie: olie van goede kwaliteit

1 el

BENODIGDHEDEN: hartvormige vormpjes

Dit gerecht is voor 2 personen. Het is ideaal voor een romantisch etentje met Valentijn (of eender welk ander romantisch moment natuurlijk)!

Polenta is griesmeel van maïs. Het is een heerlijke vervanging voor aardappelen of pasta. Kies bij voorkeur biologische polenta, want veel maïsproducten zijn genetisch gemanipuleerd.

Bereiding

  1. Doe 3 koppen water in een kookpot en voeg er 0,5 of 1 groentenbouillonblokje aan toe. Breng het water aan de kook. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, de look fijn (of pers hem) en hak ook de verse basilicum fijn.

  2. Van zodra het water kookt, zet je het vuur lager en voeg je de olie, de zongedroogde tomaten, de look, de basilicum en eventueel nog wat peper en zout toe. Voeg dan beetje bij beetje de polenta toe, terwijl je de ganse tijd blijft roeren. Roer enkele minuten stevig door, tot de polenta het vocht helemaal heeft opgenomen.

  3. Leg op ieder bord een hartvormig vormpje, en doe de polenta erin. Strijk goed uit naar de zijkanten en maak de bovenkant mooi glad met de achterkant van een lepel. Laat de polenta even opstijven en verwijder dan het vormpje. Je kan de hartjes meteen opdienen. Het is ook mogelijk om ze te laten afkoelen, en ze later te bakken in een pan waaraan je een beetje vetstof hebt toegevoegd.

Extra tips:

Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

  • analyse van al jouw klachten
  • leefstijlanalyse
  • mogelijkheid om vragen te stellen
  • doelstellingen bespreken
  • individueel advies

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.