Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Low-carb pizza met kruiden op basis van High Fibe broodmix

Low-carb pizza met kruiden op basis van High Fibe broodmix

Ingrediënten

look-peterselie broodmix (High Fibe)

100 g

eieren

2

volle yoghurt

100 g

zout

een snufje

tomatenblokjes/-passata

100 g

look/rozemarijn/tijm/ ...

naar keuze

gemalen geitenkaas

50 g

variatie aan pizzabeleg

naar keuze

Waarschijnlijk heb je niet altijd de tijd om lang bezig te zijn met de voorbereiding van een gezonde pizzabodem op basis van groenten, zoals bloemkool. De broodmixen van High Fibe ken je misschien al, in de eerste plaats door zelf je brood te bakken. Het recept van deze broodjes kan je op onze website ook terug vinden. De broodmixen zelf kan je kopen tijdens je consult bij jouw coach en uiteraard via de verschillende verkooppunten van High Fibe zelf.

De broodmix met de smaak ‘peterselie-ui-look‘ is het meest geschikt als basis voor deze gezonde pizza. Deze kan je vanaf opbouwfase 2 toevoegen aan je weekmenu en uiteraard ook binnen je nieuwe levensplan.

De grootste gezondheidsvoordelen zijn de kwalitatieve ingrediënten van deze mix: slow carbs (op basis van havermout), zaden & pitten en supergezonde psylliumvezels! Deze laatste verbeteren je darmtransit en optimaliseren je darmflora. Daardoor ondersteunen ze jou bij je algehele gezondheid, helpen ze bij gewichtsverlies en bevorderen je gezondheid bij diabetes, hart- en vaatziekten en vele andere chronische aandoeningen. Daarenboven is deze gezonde low-carb pizza ook nog eens razend lekker!

Bereiding

 1. PIZZABODEM: Verwarm de oven voor op 160° C. Meng de broodmix met de yoghurt en eitjes goed door elkaar en voeg een snufje zout toe. Vorm een pizzabodem met de bolle kant van een lepel.

 2. Bak de pizzabodem 15 tot 20 min op 160° (tot hij begint te kleuren).

 3. PIZZATOPPING: Strijk je favoriete tomatensaus over de bodem en strooi hierover mediterraanse kruiden of andere kruiden naar keuze. Voeg vervolgens verschillende toppings toe die kort gebakken moeten worden, zoals ham, tonijn, ansjovis, tomaatjes, olijven, artisjokharten, champignons, … Strooi hierover de geitenkaas. Zet dan je pizza opnieuw in de oven voor ongeveer 15 minuten.

 4. Werk je pizza af met de toppings die niet gebakken moeten worden, bv. rucola, basilicumblaadjes,…

Extra tip:

 • Als je je pizza verdeelt in kleine stukjes, heb je een heerlijk aperitiefhapje waarmee je ongetwijfeld je gasten zal verrassen.
 • Kleine pizza’s zijn bovendien een ideaal voorgerecht op feestjes.
 • Een heerlijke variant op dit pizzarecept is de low-carb pizza met avocado en tomaat.
Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

 • analyse van al jouw klachten
 • leefstijlanalyse
 • mogelijkheid om vragen te stellen
 • doelstellingen bespreken
 • individueel advies

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.