kit OVER gewicht - meer info

3-isOne vol-au-vent

3-isOne vol-au-vent

Ingrediënten

bio kip

1 volledig

rode ui

1

knoflook

3 teentjes

kruiden vers of gedroogd: salie, tijm en rozemarijn

water

1,5l

bio kippenbouillonblokje

1

bio kippengehakt

500g

ei (niet wnn je glutenintolerant bent)

1

speltchapelure (niet wnn je glutenintolerant bent)

3el

haverroom

200ml

champignons of oesterzwammen

500g

kuzu (natuurlijk bindmiddel)

1el

peper

zeezout

Dit is een gerecht voor 4 tot 6p

Bereiding

  1. Pel de rode ui, de teentjes knoflook en snipper deze fijn. Indien je verse tuinkruiden gebruikt snipper deze ook fijn. Ontvel de kip en snijd de billen er van af. Stoof in een grote pot de ui glazig, voeg de knoflook en (verse) kruiden toe. Hierin bak je de kip licht aan. Voeg 1,5l water en het bouillonblokje toe. Laat dit alles eerst koken en daarna gedurende 2u op een heel zacht vuurtje verder sudderen. Als het geheel is afgekoeld, neem je de kip uit het vocht. Giet 1l van de bouillon in een aparte pot, dit kan je nog gebruiken als kippenbouillon.

  2. Meng het kippengehakt met het ei en de speltchapelure, rol hiervan kleine balletjes en voeg toe aan de overgebleven bouillon in de kookpot. Bij glutenintolerantie gebruik je enkel het kippengehakt. Giet 0,5l water bij de bouillon met balletjes en breng aan de kook gedurende 15min. Pluk het vlees van de afgekoelde kip.

  3. Maak nu de saus: voeg de haverroom toe, alsook de kuzu die je eerst oplost in wat water. Kruid met peper en zout en laat dit geheel 15min koken tot je ziet dat de saus goed indikt. Snijd ondertussen de champignons of oesterzwammen en voeg bij de saus (deze zijn na 2min gaar), alsook het kippenvlees. Proef of je genoeg gekruid hebt en dan is je gerecht klaar.

Extra tips:

  • Zoals alle stoofpotjes is dit gerecht nog beter van smaak als dit een nachtje kan trekken.
  • Van de kippenbouillon die je nog over hebt kan je vb. soep maken. Zelf gekookte kippenbouillon is super voedzaam voor de bijnier en zet je best regelmatig op het menu (bij mij elke week)! Aan te raden bij mensen met uitputting, vermoeidheid, burn-out. Maar ook voor ons allen als extra energie in de winter.
kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.