kit OVER gewicht - meer info

Rijstpap met fruit

Rijstpap met fruit

Ingrediënten

Zilvervliesrijst ronde

120 g

Rijstmelk

360 ml

Cocosmelk

100 ml

Kardemom

1 kl.

Vanille extract

1/2 kl

Gedroogde abrikozen

100 g

Rijst is een graan dat rust brengt in het lichaam en ook het zenuwstelsel. Rijst (zilvervliesrijst) is zeer herstellend voor de darmen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het witte rijst die zeer constiperend werkt. Zilvervliesrijst brengt balans in de darmen. Rijst ondersteund de slijmvliezen daarom is het belangrijk om dit ook wat meer te eten in de winter en bij verkoudheden. Rijst staat zeker op het menu bij herstel van de vertering en je energie-balans.

Dit recept is voor 4 personen

Bereiding

  1. Zet gedurende een 6- tal de gedroogde abrikozen onder water. Spoel de rijst door deze in een zeef te doen onder koud water. Zet deze daarna gedurende een uur in water zodat de rijst kan zwellen. Giet daarna het weekwater weg.

  2. Zet daarna een pot op een laag vuur en doe hierin de uitgelekte rijst. Voeg de rijst- en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg ook reeds de kardemom toe. Laat dit mengsel anderhalf uur sudderen op een laag vuur. Schep om het half uur eens om. Al het vocht dient opgenomen te worden door de rijst. Mocht al het vocht opgenomen zijn en de rijst nog niet zacht zijn, voeg dan nog wat extra rijstmelk toe. Als je houdt van vanille voeg je deze na het koken toe. Verdeel de rijstpap in potjes

  3. Terwijl de rijst kookt. Snij je de gewelde abrikozen in kleine stukjes. Doe ze in een kookpot en breng ze aan de kook. Laat dit mengsel gedurende 15 minuten op een laag vuurtje sudderen. Doe een schepje van dit abrikozenmengsel bovenop de rijst

Extra tips:

  • Hou je meer van zure vruchten maak je topping dan met frambozen. Door diepvriesframbozen 15 minuten te stoven op een laag vuurtje met 1 el rijststroop.
  • Je kan deze afwerken door er bovenop wat amandelschilfers te strooien. Je kan er een laagjes dessert van maken door wat amandelschilfers als tussenlaag te leggen. Wacht met noten tot je energiepeil wat hoger is en je vertering ook beter gaat. Want noten vragen wat meer verteringsenergie.

Wanneer je last hebt van ondergewicht bij verterings- en energieherstel

  • Dit gerecht zonder het fruit is ideaal bij verteringsherstel
  • Wanneer je vertering optimaal is en je enkel energie gebrek hebt mag je dit gerecht met het fruit eten
kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.