kit OVER gewicht - meer info

Gierstcake

Gierstcake

Ingrediënten

gierstvlokken

200 g

water

100 ml

appel geschild

400 g

wortel

150 g

boter/ghee

100 g

ei

3

zout

snuif

bakpoeder (bicarbonaat)

1 kl

appelciderazijn

1 kl

kardemompoeder

1 kl

kaneel

1 el

rijststroop

1 el

Gierst is een zeer licht verteerbaar graantje. Deze cake heb ik ontwikkeld voor mensen met verteringsproblemen die vaak lang enkel licht verteerbare voedingsmiddelen kunnen eten waarbij de meeste granen en vaak alle noten niet gegeten kunnen worden.

Deze cake bevat alle ingrediënten die voor onder noemer ‘de zachte zalfjes voeding’ vallen. Ze zijn zowel licht verteerbaar en tegelijkertijd voedend en herstellend voor het maagdarmkanaal. Hiermee kan je af en toe een lekker en voedzaam tussendoortje toevoegen in je herstelperiode.

Bereiding

  1. Doe de gierstvlokken in een kom en voeg hierbij het water en meng deze goed. Hierdoor kunnen de vlokken wellen. Smelt ondertussen de boter of ghee op een zacht vuurtje. Schil de appels en rasp deze. Rasp de ongeschilde wortel. Voeg deze na het raspen samen met de gesmolten vetstof toe aan het vlokkenmengsel en meng alles goed. Zet de oven aan op 160°C.

  2. Breek de eieren en meng ze met het vlokkenmengsel en voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de kaneel. Hou nog 1 appel over en snij deze in schijfjes.

  3. Neem een bakvorm en doe hierin een bakpapier. Doe vervolgen de deeg hierin. Strooi hierover de kaneel. En leg daarop de schijfjes appel om de cake af te werken. Zet alles in de oven gedurende 55 minuten.

Extra tips:

  • Als je gevoelig bent voor allergische reacties is het best om tijdelijk de kruiden kardemom en kaneel niet toe te voegen.
  • Je kan in deze cake de gierstvlokken vervangen door boekweitmeel. Boekweit is eveneens licht verteerbaar en herstellend. Het voordeel van gierst is dat het een zoetere smaak geeft dan boekweit.
kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.