Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Compote van seizoensfruit

Compote van seizoensfruit

Ingrediënten

peren

3

appel

1

vijgen

8

kaneel

1 kl

kardamompoeder

1 kl

appelciderazijn

1-2 el

zeezout

snufje

water

4 el

Deze compote van seizoensfruit is erg lekker en toegankelijk. Compote is de grovere versie van fruitmoes. Deze is niet gepureerd waardoor je de verschillende fruitsoorten die er in zijn nog een beetje apart proeft ook. In een compote van biologisch fruit kan je er ook voor kiezen om het fruit met de schil te verwerken. Zodoende krijg je meer vezels binnen. Als je zuur fruit gebruikt combineer het dan met zoet fruit, zodat je geen extra suiker hoeft toe te voegen.

Voor 2 tot 4 personen afhankelijk of je dit eet als ontbijt of toevoegt als beleg.

Bereiding

 1. Was het fruit. Verwijder de steeltjes en het klokhuis en snij het fuit in blokjes van 1 à 2 cm. Doe alle fruitblokjes van de appel en de peer samen met de kruiden en het water in een pot.

 2. Zet het geheel op een halfzacht vuur tot het fruit pruttelt en laat het dan 15 minuten op een zacht vuur verder pruttelen. Daarna voeg je de blokjes vijgen toe en laat je het fruitmengsel nog 10 minuten verder pruttelen.

 3. Zet het vuur af en proef. Je kan er naar eigen smaak eventueel nog extra kruiden of appelciderazijn aan toevoegen.

Extra tips:

 • Heerlijk als beleg op een havermoutpannenkoek, of als extra bij een havermout– of gierstpap.
 • Gebruik je toch alleen zuur fruit? Laat dan het appelciderazijn weg.
 • Je kan in deze compote van seizoensfruit zoveel combineren als je wil met het fruit dat voorhanden is, alsook met de kruiden die je toevoegt. Als je vertering nog wat gevoelig is, let je best op met de kruiden.
 • Als je dit eet als dessert, voeg er dan wat gegrilde noten aan toe zoals amandelen, walnoten, cashewnoten of wat hennepzaad of pompoenpitten. Als je vertering niet in balans is, hou het dan best enkel bij hennepzaad.
 • Compote, en dus ook deze lekkere compote van seizoensfruit, kan je langer bewaren door het te steriliseren. Je kan hiervoor bijvoorbeeld oude confituurpotten gebruiken. Was hiervoor de potten en deksels wel af met heet water en zeep. Spoel ze vervolgens na met kokend water en droog ze in een warme oven (ongeveer 140°C). Giet de warme compote van seizoensfruit in de potjes. Sluit deze af terwijl het mengsel nog heet is. Nu kan je dit gerechtje tot 2 weken in de koelkast bewaren.

Trots op je zelfgemaakte compote van seizoensfruit? Deel dan het resultaat met anderen op sociale media. Wist je trouwens dat we zelf ook een besloten Facebookgroep hebben waar regelmatig nieuwe receptjes en tips worden gedeeld? Je kan lid worden op eenvoudig verzoek. Regelmatig organiseren we ook een kookworkshop. Hou daarvoor zeker onze events in de gaten!

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.