kit OVER gewicht - meer info

Vetverbranding: de aanpak bij overgewicht!

Een recente studie uitgevoerd van 2015 tot 2017, met meer dan zeven duizend mensen, toont het verband aan tussen overgewicht en hart- en vaatziekten. Deze studie toont aan dat overgewicht samen gaat met stijging van de bloeddruk. Tegelijkertijd toont de studie ook aan dat het voorkomen van diabetes en cholesterolverhoging ook groter was bij de groep met overgewicht.

Onder degenen met een normaal BMI was de bloeddruk bij 45% te hoog, bij degenen met overgewicht was dat 67%, om bij de klassen 2 en 3 van obesitas door te stijgen naar respectievelijk 79% en 87%. Opvallend aan deze cijfers is het lineaire verband: een significante bloeddruktoename naarmate het gewicht hoger is. Dat betekent dat de BMI, los van andere invloeden, een onafhankelijke risicofactor voor hoge bloeddruk is. Volgens de onderzoekers kan de BMI worden gebruikt als een eenvoudige en effectieve voorspeller van hypertensie.

Referentie:Landi F, Calvani R, Picca A, Tosato M, Martone AM, Ortolani E, Sisto A, D’Angelo E, Serafini E, Desideri G, Fuga MT, Marzetti E. Body Mass Index is Strongly Associated with Hypertension: Results from the Longevity Check-up 7+ Study. Nutrients. 2018 Dec 13;10(12)

Tegelijkertijd is dit goed nieuws. Dit betekend meteen ook dat: in het probleem de oplossing schuilt. Met voeding en leefstijl kan jij je gezondheid herstellen. Hoe pak je dit aan? Waarschijnlijk heb je al heel wat diëten achter de rug zonder resultaat. Of ben je vervallen in een jo-jo waardoor je na je dieet nog meer weegt dan voorheen. Het voorbije jaar heeft een student dieetleer deze resultaten in kaart gebracht van het 3-isOne-traject. Die kan je lezen in deel 3 van het boek ‘Samen GEZOND’. je leest hoe het met 33 mensen verging en aan de hand van persoonlijke getuigenissen hoe 21 mensen dit traject ervaren hebben. Benieuwd? Lees alvast gratis een stukje uit het eerste deel van dit boek.

Lichaamssamenstelling: Belangrijk voor duurzaam gewichtsverlies is de juiste kennis over voedingsmiddelen en interactie met je lichaam, je brein en je hart. Bij overgewicht dient een aangepaste eet- en leefstijl dient te leiden tot vetverbranding en al zeker niet tot afbraak van je spiermassa. Een eenvoudige meting van je lichaamssamenstelling geeft je de juiste informatie. Controleer dit wekelijks of 2-wekelijks. Je gewicht alleen controleren leidt vaak tot heel veel frustratie omdat deze informatie niet volledig is.  BMI, je body-massindex, is een richtlijn je lichaamssamenstelling. Echter je het meten van alle parameters waaronder je vochtgehalte, de spier- bot- en vetmassa, vormen essentiële bijkomende informatie die aangeven of je huidige leefstijl goed of niet goed is voor jouw lichaam.

Als je lichaam jaren vetten heeft opgestapeld, is je vetverbranding in slaap gesukkeld. Alle moeite die je dan doet is tevergeefs. Want je lichaam zoekt de gemakkelijkste weg. Koolhydraten zijn de gemakkelijkste energiebron voor je lichaam, dus die dien je zo laag mogelijk te houden. Daarna zijn eiwitten aan de beurt. Je spieren zijn de eiwitbron, eigenlijk volgende energiebron, bij uitstek. Die wil je absoluut niet verliezen. Want tegelijkertijd zijn je spieren de verbrandingsmotor voor je vetten.

Gewichtsverlies dient te leiden tot vetmassaverlies.

Want als je vetverbranding niet in gang schiet, dan heeft je lichaam een duwtje nodig.

Vetverbranding activeren :

  • Bewegen geeft aan je lichaam de prikkel om spieren te doen groeien en vetten te verbranden. Voornamelijk krachttraining en intervaltraining geven de beste resultaten.
  • Na jaren jo-jo diëten of jaren van vetopstapeling is je lichaam het spoor kwijt om in vetverbranding te gaan. Dit kenmerkt ook pre-diabetes of de hyperinsulinemie die aanwezig bij hart- en vaatziekten risico en ook bij diabetici zelf. Het ondersteunen van de vetverbranding met de juiste voedingssupplementen is net dat wat er voor zorgt dat je resultaat behaald. Een voedingssupplement met extract uit Garcinia Cambogia heeft bewezen resultaat op activeren van de vetverbranding. Eens je vetverbranding actief, blijft ze actief. Samen met Chroom en Inositol zal dit extract er ook voor zorgen dat je hongergevoel snel afneemt. Uiteraard dien je minder calorieën in te nemen dan je lichaam nodig heeft. Pas dan gaat je lichaam reserves aanspreken. Het voedingssupplement zorgt dat de juiste reserves, je vetmassa, aangesproken worden.
  • Als je merkt dat tijdens dit proces je energiepeil niet omhoog gaat, dan hebben je lichaamscellen waarschijnlijk tekort aan nog een aantal stofjes. Dit laatste komt meer en meer voor bij vegetariers en veganisten omdat dit stofje typisch voorkomt in dierlijk voedsel. Dit zijn namelijk Carnitine en Taurine. Bij je apotheker kan je vragen naar voedingssupplementen die beiden bevatten.
  • Hoe raar het ook klinkt, soms sport of werk je teveel en heeft je lichaam rust nodig om zijn spieren te laten groeien. Je vetverbranding heeft voldoende rust en slaap nodig om optimaal te werken. Terwijl jij rust is groeihormoon actief, dit groeihormoon zal zorgen dat je spieren gaan hertellen en groeien.

Conclusie: Een goede analyse brengt voor jou in kaart wat jij, of je lichaam, nodig heeft om tot het gewenste duurzame resultaat te komen. Hiervoor start 3-isOne altijd met een grondige analyse aan de hand van een vragenlijst. Deze vragenlijst brengt de oorzaak van jouw klachten in beeld. Zodat er voor jou een traject, leefstijlplan, op maat gemaakt kan worden. Dat tot duurzame resultaten leidt, met herstel van chronische ziekte en als bonus heel wat gewichtsverlies! Contacteer hiervoor een 3-isone coach uit jouw regio.

De 3-isOne kit OVER gewicht bevat alles:

  • Informatieve filmpjes die jou door het traject coachen.
  • Aangepaste voedings- en leefstijlschema, die mekaar week na week opvolgen zodat jij doelgericht aan de slag kan.
  • De supplementen die je vetverbranding activeren worden naar jou thuis gestuurd.

Hiermee kan jij je bloedsuikerspiegel, gewicht en energiepijl weer in balans brengen. Je kan nu ook zelf aan de slag!

kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

Switch jij in 2021 van ziekenzorg naar gezondheidszorg?

Lees verder

Voeding en leefstijl zorgen voor een brein in balans.

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.