Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

INT – Opleiding bloedsuikerspiegel

opleiding bloedsuikerspiegel

Deze korte opleiding over de bloedsuikerspiegel is een onderdeel van de meer uitgebreide opleiding Integratieve Nutritionele Therapie – BASIS dat je ook apart kan volgen. Dit stuk focust op het herstellen van balans bij overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en metabool syndroom.

Korte omschrijving

Krijg je cliënten over de vloer met chronische klachten zoals hardnekkig overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en metabool syndroom? Krijgen zij dit ondanks hun pogingen om een dieet te volgen of hun levensstijl aan te passen maar niet onder controle? Weet je zelf ook niet meer wat je hiermee aan moet? Docent Christel Stevens deelt in deze opleiding graag zowel haar ervaring als kennis over deze materie.

Programma-inhoud

Tijdens deze opleiding leer je over:

  • de bloedsuikerspiegel en hoe die is gekoppeld aan je overlevingsmechanisme, je stresshormonen en je fysiologie én de gevolgen daarvan.
  • de invloed van je bloedsuikerspiegel op de aanmaak van je hormonen, zoals insuline en het stresshormoon cortisol.
  • de impact van voeding op de bloedsuikerspiegel, de methode van calorieën tellen versus werken met de glycemische index.
  • aandoeningen die gevolg zijn van een bloedsuikerspiegel in onbalans zoals: overgewicht, diabetes, HVZ en metabool syndroom, oververmoeidheid, burn-out en hoe je die therapeutisch aanpakt.
  • hoe je praktisch het herstel van balans in heel je lichaam kunt ondersteunen. Dit zowel op fysiologisch, mentaal als emotioneel niveau. Met andere woorden de aanpak van emo- en stresseten.

In alle lessen is er aandacht voor het geheel, de verbinding tussen de klassieke westerse wetenschap en de natuurwetenschap. De opleiding is zowel practice– als evidence-based.

Praktisch – data

Deze opleiding bestaat uit een online leermodule van 5 uur met een video en slides. Deze worden beschikbaar gesteld na betaling zodat je ze volledig op je eigen tempo kunt volgen. Er is ook een vragensessie van 2 uur voorzien om alle mogelijke vragen te beantwoorden.

De eerstvolgende datum en het uur waarop deze online vragensessie doorgaat (via TEAMS) staat vermeld bij deze opleiding.

Je schrijft best 2 weken voorafgaand aan deze sessie in voor deze opleiding zodat je voldoende tijd hebt om alle administratie te regelen en de les te volgen.

Accreditatie

Erkende opleiding met accreditatie voor:

  • ​​Apothekers België: 4 studiepunten Pharfolio
  • Nederland Diëtisten ADAP: 24 studiepunten voor de opleiding Integratieve Nutritionele Therapie – BASIS. Deze les is daar slechts een onderdeel van en is goed voor 6 studiepunten.

Foto Fleur Van Riet

Fleur Van Riet

Fleur Van Riet

In november 2020 kreeg ik te maken met een eetstoornis. Ongeveer 8 maanden lang zat ik in behandeling bij een diëtiste. Mijn ouders merkten dat ik terug op de goede weg was... Jammer maar helaas bleef ik toch gewicht verliezen. Zo stond ik in de zomer op een gewicht van 38 kg. Mijn ouders waren radeloos en wisten niet meer wat we konden doen om dat getalletje omhoog en gezond te krijgen. Tot op een gegeven moment mijn papa naar huis kwam met een verhaal over dat hij in contact was gekomen met een orthomoleculair therapeut. Veel wisten we niet, maar mama en papa besloten er meer over te gaan opzoeken. En of dat resultaat opleverde! Na wat opzoekwerk besloot mama een afspraak te maken voor mij, maar ook voor haar. We gingen dit samen doen! Christel merkte dat het aan mijn vertering lag. Al datgene dat ik al at, verteerde mijn lichaam niet waardoor ik dus niet bijkwam. Ze is samen met mij op zoek gegaan naar aangepaste voeding en een nieuwe levensstijl. Vooral rauwe voeding, gluten en zuivel verteerde ik niet. Na enkele maanden sta ik hier met 20 kg extra, waarvan 10 kg meer spiermassa. Ik voel me terug gezond en bovendien ben ik weer de vrolijke, speelse Fleur van vroeger. Als hooggevoelige jonge vrouw leerde ik ook dat mijn emoties een belangrijke invloed hebben op mijn vertering. Met de vele tips die ik kreeg, sta ik veel veerkrachtiger in het leven. Dankzij de vele recepten vind ik mijn weg heel goed in het glutenvrij en zuivelvrij eten. Zo ondervind ik veel minder last in mijn darmen en kan ik weer mijn favoriete hobby uitoefenen: triatlon. Christel heeft me enorm geholpen, waarvoor dank!

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.