Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

INT – Opleiding bloedsuikerspiegel

opleiding bloedsuikerspiegel

Deze korte opleiding over de bloedsuikerspiegel is een onderdeel van de meer uitgebreide opleiding Integratieve Nutritionele Therapie – BASIS dat je ook apart kan volgen. Dit stuk focust op het herstellen van balans bij overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en metabool syndroom.

Korte omschrijving

Krijg je cliënten over de vloer met chronische klachten zoals hardnekkig overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en metabool syndroom? Krijgen zij dit ondanks hun pogingen om een dieet te volgen of hun levensstijl aan te passen maar niet onder controle? Weet je zelf ook niet meer wat je hiermee aan moet? Docent Christel Stevens deelt in deze opleiding graag zowel haar ervaring als kennis over deze materie.

Programma-inhoud

Tijdens deze opleiding leer je over:

  • de bloedsuikerspiegel en hoe die is gekoppeld aan je overlevingsmechanisme, je stresshormonen en je fysiologie én de gevolgen daarvan.
  • de invloed van je bloedsuikerspiegel op de aanmaak van je hormonen, zoals insuline en het stresshormoon cortisol.
  • de impact van voeding op de bloedsuikerspiegel, de methode van calorieën tellen versus werken met de glycemische index.
  • aandoeningen die gevolg zijn van een bloedsuikerspiegel in onbalans zoals: overgewicht, diabetes, HVZ en metabool syndroom, oververmoeidheid, burn-out en hoe je die therapeutisch aanpakt.
  • hoe je praktisch het herstel van balans in heel je lichaam kunt ondersteunen. Dit zowel op fysiologisch, mentaal als emotioneel niveau. Met andere woorden de aanpak van emo- en stresseten.

In alle lessen is er aandacht voor het geheel, de verbinding tussen de klassieke westerse wetenschap en de natuurwetenschap. De opleiding is zowel practice– als evidence-based.

Praktisch – data

Deze opleiding bestaat uit een online leermodule van 5 uur met een video en slides. Deze worden beschikbaar gesteld na betaling zodat je ze volledig op je eigen tempo kunt volgen. Er is ook een vragensessie van 2 uur voorzien om alle mogelijke vragen te beantwoorden.

De eerstvolgende datum en het uur waarop deze online vragensessie doorgaat (via TEAMS) staat vermeld bij deze opleiding.

Je schrijft best 2 weken voorafgaand aan deze sessie in voor deze opleiding zodat je voldoende tijd hebt om alle administratie te regelen en de les te volgen.

Accreditatie

Erkende opleiding met accreditatie voor:

  • ​​Apothekers België: 4 studiepunten Pharfolio
  • Nederland Diëtisten ADAP: 24 studiepunten voor de opleiding Integratieve Nutritionele Therapie – BASIS. Deze les is daar slechts een onderdeel van en is goed voor 6 studiepunten.

Koen Van Riet, Zaakvoerder Evolutions

Sint-Niklaas

Koen Van Riet, Zaakvoerder Evolutions

Ik ben vader van een groot gezin, ondernemer en triatleet. Hiervoor heb je 3 keer de energie nodig van topatleet. Je bewust zijn van en het goed verzorgen van je lichaam en geest is daarbij van cruciaal belang. Het is immers een ultramarathon en geen sprint. Vanuit de levensstijl die daarbij hoort en noem het gerust een iron lifestyle, is dat voor mij een dagelijkse gewoonte. Je gaat er van uit dat door al die aandacht en moeite je dan ook kern gezond bent. En toch ... loont het de moeite om dat van tijd tot tijd na te gaan of te laten bevestigen.Een gewone bloedtest zegt iets maar lang niet alles. Als je het echt wilt weten moet je een heel uitgebreide test laten doen met bijhorende analyse en dit laten vertalen door een expert die je bijgevolg kan adviseren. Dat heb ik laten doen bij Christel. Met FIDlab bloedanalyse heeft zij mij een beeld gegeven van mijn nutritionele (voedingstekorten) en hormonale balans, mijn risico's op hart- en vaatziekten en mijn inflammatoire (ontsteking) en stress belasting. We hebben heerlijk gediscuteerd en er is mij heel wat duidelijk geworden, bijvoorbeeld over zwakkere en sterke momenten. Met deze kennis kan ik het ook beter een plaats geven of weten wat er mee te doen, dit zowel in mijn privé, sport en werk.Dank je wel Christel! De volgende Ironman is voor jou 😉

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.